Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Make-up Τάσεις Άνοιξη 2010

Οι ανοιξιάτικες τάσεις φέτος έδειξαν να κινούνται «σεμνά και ταπεινά», προτείνοντας ένα φυσικό, σχεδόν άβαφο πρόσωπο, με αχνά και «κοριτσίστικα» χρώματα. Οι English rose αποχρώσεις, οι τονισμένες βλεφαρίδες αλλά και τα χαρούμενα χρώματα επικράτησαν στις επιλογές των δημιουργών. Φωτεινό, ζωηρό ροζ είναι το χρώμα που αποτελεί τη βάση του μακιγιάζ ματιών. Μπορεί να ακούγεται ακραίο, όμως δεν έχει καμία σχέση με το μακιγιάζ που κάλυπτε όλο το κινητό και ακίνητο βλέφαρο στη δεκαετία το 80’. Αυτή τη σεζόν το ροζ περιορίζεται στο.... περίγραμμα των βλεφάρων.
Οι make-up artists υιοθετούν ένα look υπέρμετρα θηλυκό, ρομαντικό και ελαφρώς funky.
Οίκοι μόδας που παρουσίασαν τις collections τους για την Άνοιξη 2010, και αξιοποίησαν την τάση για ροζ βλέφαρα, είναι οι: Tibi, Cynthia Rowley και Tuleh. O οίκος Tibi παρουσίασε μία συλλογή γεμάτη φωτεινά εμπριμέ και μονόχρωμα σύνολα τα οποία αναδείχτηκαν περισσότερο με τη βοήθεια του electric pink makeup στα μάτια. Στο show της Cynthia Rowley τα μοντέλα υπερείχαν σε κοριτσίστικη γοητεία που ενίσχυαν συνθέσεις από ροζ σκιές ματιών. Έμοιαζαν με πίνακες ζωγραφικής από νερομπογιές. Τέλος, στο Tuleh show, χρησιμοποιήθηκαν για το μακιγιάζ ματιών απαλές, σχεδόν διάφανες, ροζ αποχρώσεις, σε απόλυτη χρωματική αρμονία με τις ανάλαφρες, μεταξωτές δημιουργίες.

Λαμπερό δέρμα
Η αρχή και η βάση για να αναδειχθεί το μακιγιάζ είναι το καθαρό, υγιές και λαμπερό δέρμα. Για την φετινή άνοιξη επιλέχθηκαν μπεζ ή off white λαμπερές αποχρώσεις. Μπορούμε να το πετύχουμε με ένα highlighter σε απόχρωση κοντά στο χρώμα της επιδερμίδας το οποίο απλώνουμε πάνω στα ζυγωματικά και στην ράχη της μύτης. Πιο μαλακό αποτέλεσμα μπορεί να δώσει και μια γενναία στρώση από την ενυδατική μας κρέμα.

Χρωματιστές σκιές
Λιλά, τιρκουάζ, πορτοκαλί, πράσινο και για τις πιο εκκεντρικές κίτρινο. “Η εφαρμογή αυτών των χρωμάτων γίνεται με «ελαφρύ χέρι» για να μην μοιάζουν υπερβολικά»” εξήγησε η make up artist Pat McGrath. Άρα προσέχουμε η ποσότητα να είναι τόση όση χρειάζεται για να φαίνεται η ένταση του χρώματος..

Χείλη σε ανοιχτό κόκκινο
H πιο χαρούμενη τάση στα χείλη τα μεταμορφώνει σε πορτοκαλί ή κόκκινα σαν παπαρούνα. Δοκιμάστε μια έντονα ανοιχτή απόχρωση κόκκινου κραγιόν και δημιουργήστε ματ εφέ με μια κίνηση πουδραρίσματος για το πρωί. Η γυαλιστερές κόκκινες αποχρώσεις είναι ιδανικές για το βραδινό μακιγιάζ με μπόλικη μάσκαρα και σαμπανί σκιά.

Πλούσιες βλεφαρίδες
Για έντονες βλεφαρίδες με φυσικό αποτέλεσμα θα υιοθετήσουμε την συμβουλή του makeup artist Tom Pecheux που εφαρμόζει μαύρη μάσκαρα για όγκο και μετά μια στρώση από καφέ αυτό δίνει την απαραίτητη πυκνότητα στις βλεφαρίδες, αλλά το καφέ χρώμα τις κάνει να φαίνονται περισσότερο φυσικές.

Λιλά και ροζ χείλη
Δοκιμάστε ένα μοβ gloss ή περάστε αθώες ροζ αποχρώσεις τα χείλη σας. Είναι ιδανικά για όλες τις ώρες. Με ροζ ρουζ στα μάγουλα και αρκετές στρώσεις μάσκαρα δίνουν έντονα ανοιξιάτικη όψη.