Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

10 χρόνια νεότερη!

Η επιλογή των χρωμάτων αλλά και των χαρακτηριστικών που πρόκειται να τονιστούν συμβάλλουν σημαντικά στο πόσο φρέσκο και νεανικό μπορεί να αναδειχτεί το πρόσωπο μιας γυναίκας. Έτσι είναι πολύ σημαντικό να ξέρει η κάθε γυναίκα τις αποχρώσεις που της ταιριάζουν καλύτερα, ποια χαρακτηριστικά του προσώπου της αξίζει να τονίσει και αντίστοιχα να αγνοήσει. Μια μακιγιέζ μπορεί να σας υποδείξει τη γκάμα των χρωμάτων που σας ταιριάζουν και να σας δείξει τον τρόπο που μπορειτε να μακιγιάρεστε ώστε να κολακεύεται η εμφάνισή σας. Επίσης:

1. Ανακαλύψτε το μέικαπ που σας ταιριάζει: ελαφρύ, στην ίδια απόχρωση με την επιδερμίδα, να μη μαζεύεται στις πτυχές των γραμμών και των ρυτίδων, εφόσον υπάρχουν.

2. Φροντίστε τα φρύδια σας. Να είναι καλοσχηματισμένα, όχι πολύ λεπτά ή πολύ "γεμάτα", χωρίς περιττές τριχούλες, να έχουν ανάλογη απόχρωση με αυτή των μαλλιών. Τα φρύδια είναι η κορνίζα κάθε προσώπου.

3. Επιλέγετε πάντα τς πιο διάφανες αποχρώσεις για το μακιγιάζ, που προσφέρουν ένα κομψό αλλά και πιο ανεπιτήδευτο λουκ.

4. Προτιμήστε ένα φυσικό μακιγιάζ στο πρόσωπο, εκτός από το στοιχείο που θέλετε να τονίσετε: τα μάτια ή τα χείλη.

5. Χρησιμοποιήστε με φειδώ το κονσίλερ και τα πριγράμματα στα μάτια ή τα χείλη.

6. Χρησιμοποιήστε ρουζ σε φυσικές αποχρώσεις, όπως είναι το ροζ ή το ροδακινί, και κραγιόν με σατινέ ή γυαλιστερή διάφανη σύνθεση σε κοραλλί, ροζ και γενικά ζωντανές αποχρώσεις λίγο πιιο σκούρες από τον τόνο των χειλιών.

7. Να θυμάστε πάντα πως όσο πιο λεία, απαλή και ενυδατωμένη είναι η επιδερμίδα σας τόσο πιο όμορφη θα δείχνει με το μακιγιάζ.