Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009

6 βήματα για γοητευτικά μάτια!

Ζηλεύεις τα έντονα σχεδόν διαπεραστικά μάτια, αλλά όσο και αν προσπαθείς, αδυνατείς να αποκτήσεις εκφραστικό βλέμμα; Επειδή όταν πρόκειται να γοητεύσεις με τα μάτια σου, πρέπει να έχεις έντονο βλέμμα, ακολούθησε προσεκτικά τα παρακάτω απλά βήματα και όλοι θα αναρωτιούνται που είχες κρυμμένα τόσο καιρό, αυτά τα υπέροχα μάτια!
Θα χρειαστείς:
•Ένα τσιμπιδάκι
•Ένα πινέλο για σκιά
•Μια ουδέτερη σκιά ματιών
•Μια ροζ-καφέ σκιά (μέτριου τόνου)
•Ένα μολύβι ή υγρό αϊ-λάινερ
•Μάσκαρα
•Προαιρετικά: μπατονέτες, ένα ανοιχτόχρωμο(μπεζ) ή λευκό αϊ-λάινερ και ένα ζευγάρι ψεύτικες βλεφαρίδες

Βήμα πρώτο: βγάλε τα φρύδια σου με το τσιμπιδάκι ή άφησε κάποιον ειδικό να σου τα βγάλει, απλά πρόσεξε μην τα βγάλεις πάρα πολύ αφού θέλεις πετύχεις ένα φυσικό αποτέλεσμα.

Βήμα δεύτερο: άπλωσε μια πολύ ουδέτερη σκιά με το ειδικό πινελάκι, από τη γραμμή των βλεφαρίδων σου μέχρι πιο πάνω, κάτω από το φρύδι. Πρόσεξε μόνο να μην είναι έντονη αυτή η στρώση γιατί αν είναι πολύ ανοιχτή μπορεί να είναι πιο έντονη από τα μάτια σου, ενώ αν είναι πολύ σκούρα θα "βαθαίνει" πολύ το βλέμμα σου.

Βήμα τρίτο: άπλωσε μια ελαφριά στρώση ροζ-καφέ σκιάς σε ολόκληρο το βλέφαρο σου, με τη βοήθεια ειδικού πινέλου για τις σκιές.
Τιπ: Αν προσθέσεις ανοιχτόχρωμο μολύβι ή λευκό αϊ-λάινερ στο εσωτερικό του ματιού σου, τα μάτια σου ναι μεν θα δείχνουν πιο μεγάλα αλλά οι οφθαλμίατροι φαίνεται να είναι διχασμένοι πάνω στο αν είναι ασφαλές ή όχι κάτι τέτοιο.

Βήμα τέταρτο: βάλε αϊ-λάινερ ! Πρόσεξε να μην είναι πολύ χοντρή η γραμμή του άι-λάινερ γιατί θα καταφέρεις να πετύχεις το αντίθετο αποτέλεσμα, δηλαδή τα μάτια σου θα φαίνονται πιο μικρά.

Βήμα πέμπτο: άπλωσε καλά το αϊ-λάινερ με μια μπατονέτα ή με το δάχτυλο σου μέχρι και λίγο πιο έξω από την άκρη του ματιού σου. Αυτό θα βοηθήσει στο να "ανοίξεις" το βλέμμα σου!

Βήμα έκτο: βάλε μάσκαρα! Ξεκίνα από τη μέση του πάνω βλεφάρου σου και προχώρησε προς τις γωνίες, απλώνοντας απαλά τη μάσκαρα και είσαι έτοιμη! Αν οι βλεφαρίδες σου είναι μικρές ή αραιές, μπορείς να φορέσεις ψεύτικες που θα σου χαρίσουν έξτρα μήκος!