Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009

Χρώμα ματιών - χρώμα σκιάς!

Αν τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής, τότε οφείλεις να γνωρίζεις πώς μπορείς με τα σωστά χρώματα να τα αναδείξεις! Αν πάλι πίστευες μέχρι τώρα ότι για να συμβεί αυτό, πρέπει να επιλέγεις χρώματα κοντά στο χρώμα των ματιών σου, τότε ξανασκέψου το. Επίλεξε χρώματα από την άλλη μεριά της χρωματικής παλέτας για να αναδείξεις την απόχρωση των ματιών σου και όλα τα μάτια θα είναι στραμμένα επάνω σου!

-Αν έχεις καστανά μάτια: όπως οι περισσότερες ελληνίδες είσαι η κερδισμένη της χρωματικής παλέτας! Οι αποχρώσεις του πράσινου-από το κυπαρισσί ως το λαδί- ταιριάζουν απόλυτα στα καστανά σου μάτια. Ακόμη, οι χρυσές, μπρονζέ και σοκολατί αποχρώσεις αναδεικνύουν το καστανό σου βλέμμα!
Πες ναι στη μπλε μάσκαρα: από ανοιχτό γαλάζιο μέχρι μπλε electric, που θα δώσει ένταση στο βλέμμα σου! Πες ναι στο τρέντι μωβ: που σου ταιριάζει γάντι, απλά πρόσεξε γιατί υπάρχει πάντα ο φόβος του να φαίνεσαι σα να σε έχουν χτυπήσει άμα δεν την απλώσεις σωστά! Άπλωσε πρώτα στην εσωτερική γωνία του ματιού μια ανοιχτόχρωμη μωβ-λιλά σκιά ενώ στην εξωτερική γωνία προτίμησε ένα έντονο μωβ χρώμα! Οι γήινες αποχρώσεις όπως μπεζ και καφέ είναι ότι πρέπει για το πρωί γιατί αφήνουν ένα πολύ διακριτικό αποτέλεσμα στα μάτια σου. Πες ναι στο μπλε αϊ-λάινερ: με γαλαζοπράσινη σκιά και δε θα πιστεύεις στα-καστανά- σου μάτια!

-Αν έχεις μπλε μάτια: οι αποχρώσεις του ασημί αναδεικνύουν τα υπέροχα ανοιχτόχρωμα μάτια σου ενώ σου χαρίζουν λάμψη! Ακόμη το σκούρο λαδί μολύβι ματιών, δίνει έμφαση στο χρώμα των ματιών σου με την αντίθεση που δημιουργεί. Προτίμησε ασημί γκλίτερ στα μάτια για εντυπωσιακό αποτέλεσμα για τη βραδινή σου έξοδο και... όλοι θα σε κοιτάζουν ακριβώς εκεί! Πες ναι στο γκρι: ανοιχτό ή σκούρο για περισσότερο βάθος! Το γκρι δεν είναι μόνο το χρώμα της νέας σεζόν αλλά είναι και το χρώμα της σκιάς σου. Το έντονο μπλε βλέμμα σου αναδεικνύεται τέλεια με μια γκρι σκιά και αρκετές στρώσεις μάσκαρα.

-Αν έχεις πράσινα μάτια: το χρυσό είναι το κατάλληλο χρώμα για εσένα! Οι αποχρώσεις του χρυσού θα δώσουν λάμψη στα μάτια σου ενώ για πιο βαθύ, διαπεραστικό βλέμμα προτίμησε το μωβ χρώμα στα βλέφαρα. Πολλοί make up artists προτείνουν καφέ μάσκαρα αντί για μαύρη για πιο φυσικό λούκ. Πες ναι στη ροδακινί σκιά: ή για πιο natural look- που σε βάζει στο επίκεντρο της μόδας αυτή τη σεζόν- προτίμησε μπεζ σκιά ειδικά για το πρωί στο γραφείο.