Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

ΠΙΝΕΛΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΑ


Σήμερα, δίνεται όλο και περισσότερη σημασία στα επαγγελματικά πινέλα και εργαλεία για το μακιγιάζ και η δυνατότητα να τα προμηθευτεί κανείς γίνεται όλο και πιο εύκολη. Είτε πρόκειται για μακιγιάζ στη τηλεόραση είτε στη καθημερινότητα, ο επαγγελματίας ξέρει πως χωρίς τα κατάλληλα εργαλεία είναι σχεδόν αδύνατον να πετύχεις τέλεια αποτελέσματα!

Ας μάθουμε, λοιπόν, τα βασικά είδη των πινέλων του μακιγιάζ:
  1. το πινέλο του άι-λάινερ: είναι ιδιαίτερα λεπτό και χρησιμοποιείται για το σχηματισμό λεπτής γραμμής στα βλέφαρα. Βοηθάει επίσης στο στρώσιμο του κραγιόν στα χείλη γιατί είναι λεπτότερο, κυρίως για το περίγραμμα και τις γωνίες του στόματος.
  2. τα πινέλα για τις σκιές ματιών: είναι μαλακά και εύκαμπτα, άλλα με τρίχες κομμένες λοξά για να μπορούν να φτάσουν τη γώνια του ματιού, άλλα με στρογγυλό τελείωμα για ομοιόμορφο στρώσιμο των χρωμάτων. Τα πινέλα αυτά χρησιμεύουν για να κάνουν και περίγραμμα ματιών.
  3. τα μπαστουνάκια με σφουγγάρι: είναι από απαλό συνθετικό σφουγγάρι εξαιρετικής ποιότητας και χρησιμοποιούνται για το στρώσιμο της σκιάς των ματιών.Βοηθούν πολύ να ισορροπήσουμε την ένταση του χρώματος, έτσι ώστε και τα δύο μάτια να μην παρουσιάζουν διαφορά μεταξύ τους. Υπάρχουν και σφουγγαράκια λίγων χρήσεων, με την περιορισμένη χρήση των οποίων αποφεύγονται οι μολύνσεις στα μάτια.
  4. το βουρτσάκι φρυδιών: χρησιμεύει για να βουρτσίζουμε τα φρύδια μας προς την φυσική τους κατεύθυνση. Αρχικά τα βουρτσίζουμε προς την αντίθετη κατεύθυνση και μετά τα στρώνουμε στο φυσικό τους σχήμα.Υπάρχει και το χτενάκι φρυδιών, το οποίο στρώνει τα φρύδια και ξεχωρίζει τις βλεφαρίδες μία-μία από την παραπανίσια μάσκαρα.
  5. το πινέλο χειλιών: το βουτάμε στο κραγιόν και περνάμε τα χείλη μας, δίνοντας έτσι απαλότητα και ομοιογένεια στο στρώμα του κραγιόν.
  6. το πινέλο για το ρουζ: είναι μαλακό και ανοίγει σαν βεντάλια. Χρησιμεύει αποκλειστικά για να βάζουμε και να στρώνουμε το ρουζ. Χρησιμοποιείται στα ζυγωματικά, στα μάγουλα, στο σαγόνι, στο μέτωπο, στη μύτη και γύρω από τη γνάθο.
  7. το πινέλο της πούδρας: είναι το μεγαλύτερο απ'όλα τα πινέλα καλλυντικών και χρησιμοποιείται για να σταθεροποιήσουμε,πουδράροντας, το μέικ-απ. Περνάμε με ελεύθερες κινήσεις ολόκληρο το πρόσωπο, το λαιμό, τους ώμους, την πλάτη, το ντεκολτέ.
  8. το τριγωνικό σφουγγαράκι: είναι από συνθετικό μαλακό σφουγγάρι και χρησιμεύει στην τοποθέτηση του μέικ-απ και του υγρού ρουζ. Μπορεί να πλυθεί και να ξαναχρησιμοποιηθεί μερικές φορές.
  9. το τσιμπιδάκι φρυδιών: είναι σε παραλλαγές ανάλογα με το άκρο του: ίσιο, λοξό, μυτερό. Χρησιμοποιήστε όποιο σχήμα σας βολεύει.
  10. η διπλή ξύστρα: είναι για παχιά και λεπτά μολύβια. Αν θέλετε ένα καλό αποτέλεσμα, να έχετε πάντα ξυσμένα τα μολύβια σας, αλλά προσοχή στις αιχμηρές μύτες. Να τις στρογγυλεύετε.
  11. η πένσα βλεφαρίδων: δεν είναι απαραίτητο εργαλείο, εκτός αν οι βλεφαρίδες σας είναι ιδιαίτερα ίσιες. Οι περισσότερες γυναίκες έχουν απο τη φύση τους γυριστές βλεφαρίδες και η μάσκαρα τις κατσαρώνει ακομά περισσότερο. Συμβουλές: -μην κατσαρώνετε τις κάτω βλεφαρίδες, -μην κατσαρώνετε τις βλεφαρίδες όταν είναι υγρές γιατί θα ισιώσουν στεγνώνοντας, -μην κατσαρώνετε τις βλεφαρίδες όταν έχουν μάσκαρα γιατί θα ξεριζώσετε μερικές.

Όταν αγοράζετε πινέλα πρέπει να ξέρετε ότι δε θα κρατήσουν για πάντα. Αυτό δε σημαίνει ότι δε χρειάζονται συχνή φροντίδα, κυρίως για λόγους υγιεινής. Οι περισσότερες μολύνσεις των ματιών οφείλονται στα ακάθαρτα εργαλεία του μακιγιάζ. Τα πινέλα λοιπόν μπορούν να καθαρίζονται με την παρακάτω απλή μέθοδο:

  • Βουτήξτε τα μέσα σε καθαρό οινόπνευμα. Στεγνώνουν γρήγορα, αποστειρώνονται και δεν καταστρέφονται εφόσον είναι από ζωική τρίχα.
  • Πιέστε τα πάνω σε μια καθαρή πετσέτα ή σε χαρτομάντηλο για να στεγνώσουν. Ποτέ μην τα τρίβετε γιατί θα χάσουν τη φόρμα τους.
  • Τοποθετήστε τα όρθια με τις τρίχες προς τα πάνω. Έτσι επανέρχονται στο φυσικό τους σχήμα.
Πηγή:Jerome Alexander