Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Ναι & Όχι για το σωστό μακιγιάζ


1.Ναι.-Υδατώνετε το πρόσωπο και το λαιμό σας με υδατική κρέμα κάθε φορά που μακιγιάρεστε.
Όχι.-Μη μακιγιάρεστε χωρίς υδατική βάση γιατί το μακιγιάζ σας θα λιώσει, θα κάνει λεκέδες και θα πάρει πορτοκαλιά απόχρωση.
2.Ναι.-Θα απλώσετε το makeup σε ολόκληρο το πρόσωπο(και στα χείλη και τα βλέφαρα)και θα συνεχίσετε μέχρι κάτω στο λαιμό.
Όχι.-Μη σταματήσετε την κρέμα βάσης ακριβώς στο πηγούνι, γιατί θα δημιουργήσετε την εντύπωση ότι φοράτε μάσκα αφού το χρώμα του προσώπου θα διαφέρει από το χρώμα του λαιμού.
3.Ναι.-Απλώστε διαφορετικά χρώματα σκιάς ματιών στο πάνω βλέφαρο.Τονίστε το δέρμα που καλύπτει το κόκαλο κάτω από τα φρύδια με μια ανοιχτόχρωμη σκιά ματιών.
Όχι.-Μη χρησιμοποιήσετε μια μόνο απόχρωση σκιάς σε όλο το πάνω βλέφαρο και την περιοχή αμέσως κάτω από τα φρύδια.Μια μόνο απόχρωση δεν είναι αρκετή για να αναδείξει τις καμπύλες της περιοχής των βλεφάρων.Αποφεύγετε τις σκούρες σκιές στο δέρμα που καλύπτει το κόκαλο κάτω από τα φρύδια.
4.Ναι.-Βάζετε μια λεπτή γραμμή eyeliner όσο το δυνατόν πιο κοντά στη ρίζα των βλεφαρίδων.
Όχι.-Μην τραβήξετε μια παχιά σκούρα γραμμή από eyeliner στο πάνω βλέφαρο.Κάνει το βλέμμα άγριο και αφύσικα δυσάρεστο.
5.Ναι.-Ξεχωρίστε μεταξύ τους τις βλεφαρίδες με το χτενάκι ή το βουρτσάκι των φρυδιών,χτενίζοντας κάθε φορά που θα περνάτε ένα στρώμα μάσκαρα.
Όχι.-Δε θα πρέπει να βάλετε πολλά στρώματα μάσκαρα γιατί οι βλεφαρίδες θα κολλήσουν μεταξύ τους. Δύο στρώματα, αν μπουν σωστά, θα δώσουν στις βλεφαρίδες σας το μήκος, την πυκνότητα και τη σκούρα απόχρωση που χρειάζεστε.
6.Ναι.-Φροντίζετε πάντα τα φρύδια σας δίνοντας το κατάλληλο σχήμα με το σωστό μάδημα χρησιμοποιώντας τσιμπιδάκι.
Όχι.-Δε θα πρέπει να μαδάτε τα φρύδια υπερβολικά, γιατί μετά από μερικά χρόνια τα φρύδια σας θα αραιώσουν μόνιμα.
7.Ναι.-Περάστε με λίγο οινόπνευμα, σε ένα δίσκο βαμβακιού, τα φρύδια σας πριν τα μαδήσετε. Έτσι θα διώξετε τη λιπαρότητα του δέρματος από την περιοχή.
Όχι.-Μη μαδήσετε τα φρύδια σας το ίδιο βράδυ που πρόκειται να βγείτε γιατί μπορούν πρηστούν ή να κοκκινίσουν. Είναι καλύτερο να τα μαδήσετε την προηγούμενη μέρα.
8.Ναι.-Ξανοίξτε ή πυκνώστε τα αραιά σας φρύδια με μια καφετιά-γκριζωπή σκιά ματιών.
Όχι.-Μην τραβήξετε γραμμή με λιπαρό μολύβι γιατί το απότελεσμα είναι αντιαισθητικό και δίνει άγρια όψη στο πρόσωπο.
9.Ναι.-Κάνετε το περίγραμμα των χειλιών σας με ένα μολύβι χειλιών. Το κερί που περιέχει το μολύβι θα συγκρατήσει το κραγιόν στη θέση του και δε θα το αφήσει να ξεχυθεί.
Όχι.-Μην τραβήξετε τη γραμμή των χειλιών έξω από τα φυσικά τους όρια.
10.Ναι.-Γεμίστε τα χείλη σας με κραγιόν που το χρώμα του να είναι ίδιο ή να έχει πολύ μικρή διαφορά με το χρώμα του μολυβιού χειλιών που χρησιμοποιήσατε.Τα χρώματα δε θα πρέπει να είναι ασυμβίβαστα και η μικρή διαφορά τους να μην είναι εμφανής.
Όχι.- Μην χρησιμοποιείτε το κραγιόν κατευθείαν από το μπαστουνάκι του αλλά με πινέλο χειλιών γιατί έτσι θα έχετε ομοιόμορφο χρώμα και πάχος στα χείλη σας.
11.Ναι.-Σταθεροποιείτε το μακιγιάζ σας με πούδρα.
Όχι.- Μην αμελείτε να αφαίρεσετε την περίσσια πούδρα ξεσκονίζοντας καλά το πρόσωπό σας με το μεγάλο πινέλο της πούδρας.
12.Ναι.- Αφαιρείτε κάθε ίχνος από το μακιγιάζ σας προτού πέσετε για ύπνο το βράδυ.Χρησιμοποιήστε κρέμα καθαρισμού που θα προσφέρει λιπαρά στο δέρμα σας.
Όχι.-Μην αφαιρείτε το μακιγιάζ σας με χαρτομάντηλα γιατί περιέχουν ίνες ξύλου που μπορούν να ερεθίσουν το πρόσωπο.
13.Ναι.-Φροντίστε με μεγάλη προσοχή το ντεμακιγιάζ των ματιών σας.Χρησιμοποιήστε τις ειδικές ροδέλες με ειδικό καθαριστικό προϊόν.
Όχι.-Δε θα πρέπει να τρίβετε τα μάτια σας όταν αφαιρείτε το μακιγιάζ. Με πολύ ελαφρές κινήσεις καθαρίζετε όλη την περιοχή των ματιών που είναι εξαιρετικά ευαίσθητη.
14.Ναι.-Θα πρέπει να διατηρείτε καθαρά τα σύνεργά σας. Μπορείτε να καθαρίζετε τα πινέλα βυθίζοντάς τα σε οινόπνευμα και μετά να τα αφήνετε να στεγνώσουν.Τα σφουγγαράκια μπορείτε να τα πλύνετε με σαπούνι.
Όχι.-Μη δανείζετε και μη δανείζεστε τα εργαλεία άλλων.Τα ακάθαρτα εργαλεία είναι αίτία μολύνσεων κυρίως των ματιών.

Πηγή:Τζερομ Αλεξαντερ