Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Μακιγιάζ χειλιών


Σκοπός του μακιγιάζ των χειλιών είναι να διορθώσει κάποιες ιδιομορφίες τους σε σχέση με το σχήμα, το μήκος και τον όγκο τους. Ακόμα να συμπληρώσει το μακιγιάζ του προσώπου, να ισορροπήσει με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του και τέλος να τονίσει το χρώμα τους, δίνοντάς τους ζωντανή και λαμπερή όψη.

Το ωραίο σχήμα των χειλιών υπογραμμίζει την εκφραστικότητα του προσώπου. Η ιδεώδης αναλογία του στόματος υπολογίζεται ως εξής:

Από το μέσον της κόρης των ματιών φέρουμε 2 ευθείες γραμμές προς τα κάτω. Αν κάθε μία από τις κάθετες αυτές γραμμές πέσει ακριβώς επάνω στην άκρη της σχισμής των χειλιών, τότε το στόμα έχει το ιδανικό μήκος. Αν τέμνουν τις σχισμές, το στόμα είναι μακρύτερο και το αντίστροφο. Αναφορικά με το πάχος τους, σε ένα αρμονικό σχήμα, το κάτω χείλος πρέπει να είναι λίγο πιο παχύ του άνω χείλους. Εξετάστε λοιπόν τα χείλη σας και ανακαλύψτε τον τύπο τους.

Χείλη φυσιολογικά: είναι οριζόντια, έχουν κανονικό μήκος και πάχος. Τονίζουμε το περίγραμμά τους με μολύβι χειλιών σε τόνο ασορτί με το κραγιόν.

Χείλη λεπτά: αυξάνουμε το φυσικό τους περίγραμμα κατά μία γραμμή του μολυβιού χειλιών και γεμίζουμε με κραγιόν ανοιχτής απόχρωσης, για να φαίνονται τα χείλη μεγαλύτερα και πιο φυσικά. Χρησιμοποιούμε και λαμπερά γκλος!

Χείλη σαρκώδη: χαράσσουμε νέο περίγραμμα μέσα από το φυσικό και χρησιμοποιούμε κραγιόν όχι πολύ κόκκινα, αλλά σε μουντές και ματ αποχρώσεις.

Χείλη ανοδικά:με το μολύβι χειλιών δίνουμε πιο οριζόντια εμφάνιση ή τα αφήνουμε όπως είναι γιατί η ανοδικότητα δίνει νεανική όψη στο πρόσωπο.

Χείλη καθοδικά:με τη βοήθεια του μολυβιού δίνουμε ανοδική τάση στις γωνίες του άνω χείλους και ελαφρώς του κάτω.

Χείλη με ρυτίδες: πρώτα τεντώνουμε τα χείλη και τοποθετούμε πούδρα, και στη συνέχεια απλώνουμε το κραγιόν.

Χείλη άνισα: φτιάχνουμε νέο περίγραμμα στη λάθος πλευρά.

Χείλη χωρίς τόξο: σχηματίζουμε τόξο, αν και τα χείλη χωρίς τόξο του έρωτα φαίνονται πιο σαρκώδη!

Γενική συμβουλή:Θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικές όταν προσπαθείτε να διορθώσετε τα χείλη σας.Το σωστό είναι να διορθώσετε διακριτικά την ατέλεια, χωρίς να επιδιώξετε μια απόλυτη συμμετρία, γιατί στην περίπτωση αυτή το στόμα θα μοιάζει ψεύτικο. Είναι προτιμότερο να ακολουθήσετε βασικά την φυσική γραμμή των χειλιών σας!