Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

Συμβουλές για τα φρύδια

Το χαρακτηριστικό που καθορίζει την έκφρασή μας είναι σίγουρα τα φρύδια. Μπορούν να κάνουν το πρόσωπο να μοιάζει θλιμμένο ή χαρούμενο, γεμάτο απορία ή θυμό, γελαστό ή βλοσυρό. Για το λόγο αυτό, το σχήμα που δίνετε στα φρύδια σας έχει μεγάλη σημασία.

Το ιδανικό σχήμα για το πρόσωπό σας εξαρτάται:

-από την απόσταση που υπάρχει ανάμεσα στα μάτια σας.Όσο πιο μικρή είναι η απόσταση αυτή , τόσο πιο απομακρυσμένα πρέπει να είναι τα φρύδια σας, για να δίνουν την εντύπωση ότι είναι σε κανονική απόσταση τα μάτια σας.
- από τον όγκο της μύτη σας. Όσο πιο φαρδιά είναι η βάση(πάνω μέρος) της μύτης σας, τόσο πιο κοντά πρέπει να βρίσκονται τα φρύδια για να μειώνουν τη φαρδιά όψη της μύτης.
-από το πλάτος του μετώπου. Όσο πιο πλατύ είναι το μέτωπό σας, τόσο πιο κοντά πρέπει να είναι τα φρύδια, για να φαίνεται μικρότερο το μέτωπό.

Αναφορικά με το σημείο ύψους των φρυδιών,δηλαδή το ύψος του τόξου(η απόσταση του ανώτερου σημείου του ματιού ανοιχτού μέχρι το ανώτερο σημείο του φρυδιού), αυτό εξαρτάται:
-από τον όγκο των ματιών. Μεγάλα μάτια μπορούν να έχουν μεγάλο σημείο ύψους
-από το ύψος του μετώπου. Σε ψηλό μέτωπο μπορούν τα φρύδια να σηκωθούν ψηλά και το αντίστροφο.
Τέλος μια γενική συμβουλή θα ήταν ότι στα λεπτά πρόσωπα ταιριάζουν λεπτά φρύδια, ενώ τα παχιά πρόσωπα θα μπορούσαν να έχουν και παχύτερα.