Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

Το σχήμα του προσώπου


Το σχήμα του προσώπου καθορίζεται όταν όλα τα μαλλιά είναι τραβηγμένα προς τα πίσω και φαίνονται οι γωνίες του. Συγχρόνως τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα στο πρόσωπο μπορούν να είναι μαλακά ή έντονα με γωνίες. Σκεφτείτε την ίδια στιγμή καθημερινά πόσο συχνά η καθεμία από εμάς παρατηρεί το πρόσωπό της. Αν χωρίσουμε το πρόσωπό μας στη μέση με μια κάθετη γραμμή, θα διαπιστώσουμε ότι η μία πλευρά δεν είναι ακριβώς ίδια με την άλλη(η αριστερή είναι συνήθως πιο λεπτή από τη δεξιά), αλλά διαφέρουν μεταξύ τους έστω και ελάχιστα. Η μακιγιέζ οφείλει να δημιουργήσει μια αρμονική ισορροπία μετριάζοντας αυτήν την ασυμμετρία, καλύπτοντας ή τονίζοντας κάποια σημεία.

Πληροφορίες για το σχήμα του προσώπου:
Oωειδές(oval), Στρογγυλό, Στενόμακρο(oval long), σχήμα καρδιάς , σχήμα ρόμβου(εξαγωνικό), Τετράγωνο, Ορθογώνιο και Τριγωνικό α΄ και β' τύπου.
Τα πρώτα τέσσερα σχήματα προσώπου είναι μαλακά και έχουν καμπύλες. Τα τελευταία τέσσερα έχουν περισσότερες γωνίες.

-Ένα οβάλ, ωοειδές πρόσωπο είναι ελαφρώς μακρύτερο από φαρδύτερο με στρογγυλεμένες γωνίες. Έχει το ιδανικότερο περίγραμμα.
-Ένα στρογγυλό πρόσωπο θα έχει όλα τα σημεία του σε ίση απόσταση, με την μύτη ως κεντρικό σημείο. Θα είναι τόσο φαρδύ και πλατύ όσο και μακρύ με στρογγυλεμένες άκρες.
-Ένα στενόμακρο πρόσωπο έχει ένα επιμηκυμένο, ωοειδές σχήμα. Πολλά πρόσωπα με στενόμακρο σχήμα τα μπερδεύουν με τα οβάλ. Αλλά, αν τοποθετήσετε δίπλα σε ένα πραγματικά οβάλ πρόσωπο, ένα στενόμακρο θα καταλάβετε την διαφορά.
-Ένα πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς είναι φαρδύτερο στην περιοχή των κροτάφων, των ματιών και στα μάγουλα, και καταλήγει στενότερο στο πηγούνι. Οι γωνίες του είναι απαλές και έχουν στρογγυλεμένες άκρες.
-Ένα πρόσωπο σε σχήμα ρόμβου είναι πλατύτερο στα μάγουλα, στενό στο πηγούνι και το μέτωπο. Έχει τα αιχμηρότερα χαρακτηριστικά γνωρίσματα.
-Ένα τετράγωνο πρόσωπο είναι βασικά ευθύ στο μέτωπο και κατά μήκος των πλευρών του. Το σαγόνι είναι ισχυρό και τετράγωνο. Το πηγούνι μπορεί να είναι και λίγο προς τα έξω. Όταν η απόσταση από την κορυφή του προσώπου στο πηγούνι ταιριάζει με το πλάτος, αυτό είναι ένα τετράγωνο πρόσωπο.
-Ένα ορθογώνιο πρόσωπο είναι παρόμοιο με ένα τετράγωνο. Αλλά το πρόσωπο είναι μακρύτερο παρά πλατύτερο.
-Ένα τριγωνικό πρόσωπο έχει αιχμηρές και γωνιακές γραμμές και άκρες .Υπάρχουν δύο περιπτώσεις. Το α' τύπου έχει πλατύτερο μέτωπο και καταλήγει σε αιχμήρό πηγούνι(ανάποδο τρίγωνο). Το β' τύπου ειναι ακριβώς το αντίστροφο, δηλαδή η πάνω ζώνη είναι πιο στενή από την κάτω.