Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Καλοσχηματισμένα φρύδια - Πώς τα μαδάμε;


Σίγουρα ένα ωραίο, τοξωτό φρύδι θα ανοίξει και θα ανεβάσει τα μάτια σας.Επιπλέον, η σκιά ματιών δε θα δείξει τόσο ελκυστική , εάν πρέπει να την απλώσετε πάνω από μικρές, ακανόνιστες τριχούλες. Προσέξτε όμως... Άσχετα με το αν ορίζει η μόδα λεπτά ή παχιά φρύδια, εσείς ποτέ μην αποτριχώσετε υπερβολικά τα φρύδια σας. Αποτριχωμένα φρύδια συχνά δεν ξαναμεγαλώνουν. Ένα φυσικό, διαχρονικό και κολακευτικό look δε χρειάζεται ούτε πολύ λεπτά ούτε πολύ παχιά φρύδια.
Επειδή τα φρύδια πλαισιώνουν τα μάτια, είναι σημαντικό το μήκος τους να είναι σε αναλογία με τα μάτια σας. Για να μετρήσετε τα φρύδια σας χρειάζεστε ένα πινέλο μακιγιάζ με μακρύ και λεπτό χέρι. Αρχικά τοποθετείστε το πινέλο να περνάει από το εξωτερικό σημείο της μύτης έως το δακρυγόνο πόρο του ματιού σας. Στην ευθεία(A) αυτή θα πρέπει να ξεκινά το φρύδι σας. Στη συνέχεια περάστε πάλι το πινέλο από τη μέση των ρουθουνιών της μύτης σας έως το εξωτερικό όριο(έξω κανθός) του ματιού σας για να δείτε πού θα πρέπει να τελειώνει(C). Τέλος, για να δείτε πού θα πρέπει να σχηματιστεί η κορυφή του τόξου, η νοητή ευθεία(B) θα πρέπει να ξεκινά από την άκρη της μύτης και να περνά από την εξωτερική άκρη της ίριδας (του χρωματιστού μέρους) του ματιού.
-Πρώτα βυθίστε το τσιμπιδάκι σε οινόπνευμα για να το καθαρίσετε. Η σχολαστική καθαριότητα των εργαλείων και των καλλυντικών του μακιγιάζ είναι ο μόνος τρόπος να αποφύγετε τις μολύνσεις.
-Ποτέ μη μαδάτε τα φρύδια σας αν πρόκειται σύντομα να βγείτε εξω, γιατί στο σημείο αυτό ίσως κοκκινίσετε ή πρηστείτε ελαφρά.
-Αν πονάτε πολύ κατά την αποτρίχωση, μπορείτε να αναισθητοποιήσετε την περιοχή κρυώνοντάς την με ένα παγάκι.
-Μη μαδάτε τα φρύδια σας από την κάτω μεριά. Ξεκινάτε πάντα από κάτω τραβώντας μία σειρά τρίχες κάθε φορά, μέχρι να πετύχετε το σχήμα που θέλετε.
Αν δυσκολεύεστε να μαδήσετε τα φρύδια μόνη σας, απευθυνθείτε σε αισθήτικο ή μακιγιέρ που θα το κάνει με επαγγελματικό τρόπο.