Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

Χρώματα Χειμώνας 2009-2010!

Τα χειμωνιάτικα χρώματα του μακιγιάζ κινούνται πάντα σε τόνους πιο σκούρους απ' ό,τι τα καλοκαιρινά παστέλ. Γήινες αποχρώσεις,μοβ, γκρι και λαδί στα μάτια, μπορντό και κόκκινα κραγιόν.Η σεζόν όμως αυτή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Το μαύρο και το γκρι βρίσκονται παντού, στα μάτια, στα νύχια, ακόμα και στα χείλη!Δίπλα τους το βαθύ μοβ, το έντονο πράσινο, το μπλε ίντιγκο, όλα σχεδόν με μεταλλικές ή ιριζέ υφές. Τα χρώματα στο φετινό μακιγιάζ είναι γρίφος για δυνατούς λύτες. Δυστυχώς οι κασετίνες μακιγιάζ δε συνοδεύονται από οδηγίες χρήσης. Τις απαντήσεις στις απορίες δίνουν οι μακιγιέρ!

Το νεό smoky
-H αψεγαδιάστη λαμπερή επιδερμίδα αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση όταν θέλουμε να τονίσουμε τα μάτια με σκούρες αποχρώσεις. Επιλέξτε ένα φον ντε τεν με μεταλλικά στοιχεία που αντανακλούν το φως και καλύψτε τυχόν ατέλειες και μαύρους κύκλους με κονσίλερ στην ίδια απόχρωση ή λίγο πιο φωτεινή.
-Τo νέο smoky κινείται στις αποχρώσεις του γκρι, του σοκολατί ή του μοβ. Εφαρμόστε στο επάνω βλέφαρο μια ιριδίζουσα υπόλευκη σκιά και στη συνέχεια τονίστε το περίγραμμα των ματιών με μαύρο μολύβι πολύ κοντά στη ρίζα της βλεφαρίδας.Επιλέξτε τη σκουρόχρωμη σκιά της αρεσκείας σας και απλώστε τη σε όλο το επάνω βλέφαρο,από την εσωτερική γωνία προς την εξωτερική με ανοδική φορά για να δημιουργήσετε μια ελαφριά γωνία. Με ένα λεπτό πινέλο, σβήστε τησκιά στο κάτω βλέφαρο, ακριβώς επάνω στο μολύβι.
-Δουλέψτε πολύ καλά την ένωση των σκιών και ανάλογα με την ένταση που θέλετε να δώσετε στο βλέμμα προσθέστε ή αφαιρέστε χρώμα.
-Για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα μπορείτε να αντικαταστήσετε το μολύβι με μαύρο eye liner, ενώ για πιο βαθύ βλέμμα χρησιμοποιήστε μαύρη μάσκαρα στις βλεφαρίδες επιμένοντας στην εξωτερική γωνία.
-Για να αναδείξετε ακόμη περισσότερο το μακιγιάζ των ματιών, τονίστε το σχήμα των φρυδιών με το ειδικό μολύβι επιλέγοντας βεβαίως τη σωστή απόχρωση.
- Γ ια τα ανοιχτόχρωμα μάτια οι αποχρώσεις του μπορντό και του μοβ είναι ιδανικές. Στα σκουρόχρωμα μάτια ταιριάζουν όλες οι αποχρώσεις του γκρι.
- Τα άτονα ή σε φυσικές αποχρώσεις χείλη αναδεικνύουν ακόμη περισσότερο τα smoky eyes. Ωστόσο, αυτή τη σεζόν ο οίκος Dior προτείνει να τα συνδυάζουμε με σκουρόχρωμα κραγιόν.
Πηγή: Γωγώ Μπουγιούκου- Οίκος Dior