Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

Tips για τις σκιές ματιών

Τα χρώματα πολλά και με τον beauty πονοκέφαλο προ των πυλών απαιτείται ένα περιεκτικό εγχειρίδιο σκιών που να υπηρετεί το τέλειο βλέμμα. Ακολουθήστε τις παρακάτω 10 οδηγίες και θα πετύχετε σίγουρα ένα όμορφο αποτέλεσμα.
1. Ποτέ μη χρησιμοποιείτε ένα μόνο χρώμα. Οι συνδυασμοί εξασφαλίζουν βάθος στο βλέμμα. Αν για παράδειγμα θέλετε να παίξετε με τη γήινη παλέτα απλώστε στο καπάκι του κινητού βλεφάρου την καφέ σκιά και στην εσωτερική γωνία μια μπεζ.
2. Αν θέλετε ένα λιλά αποτέλεσμα τοποθετήστε στο καπάκι την μωβ σκιά και στην εσωτερική γωνία την παλ ροζ.
3. Πριν αρχίσετε να απλώνετε με το δάχτυλο ή το ειδικό πινέλο τη σκιά, τοποθετήστε μια βάση με ελάχιστη ποσότητα φον ντε τεν ή κονσίλερ και μην ξεχάσετε να περάσετε από πάνω λίγη πούδρα για να το σταθεροποιήσετε το προϊόν και να κρύψετε τυχόν ατέλειες.
4. Απλώστε μια πούδρα σε σκόνη ακριβώς κάτω από τις βλεφαρίδες των κάτω βλεφάρων προκειμένου να παρατείνετε τη ζωή της σκιάς κατά τη διάρκεια της ημέρας.
5. Αν και τα 80s είναι τάση μην τολμήσετε να «επεκτείνετε» τη σκιά πέρα από τις εσωτερικές και εξωτερικές γωνίες των ματιών. Αυτό θα δημιουργούσε ένα καταστροφικό look που δεν κολακεύει και κρύβει αντί να αναδεικνύει τα μάτια.
6. Πριν απλώσετε τη σκιά τινάξτε ελαφρώς το πινέλο ώστε να αποφύγετε ατυχήματα με επιπλέον χρώμα και να ελέγχετε τη δημιουργία του συγκεκριμένου τόνου που επιθυμείτε.
7. Οι σκιές των ματιών μπορούν εύκολα να χρησιμοποιηθούν και ως eyeliner αν βρέξετε ελάχιστα το βουρτσάκι με το οποίο θα τις απλώσετε. Φροντίστε να χρησιμοποιείτε πάντα ένα λεπτό και επίπεδο βουρτσάκι, για να μην λερώνετε με την σκιά τις βλεφαρίδες.
8. Για ένα πιο νεανικό αποτέλεσμα απλώστε στο καπάκι του κινητού βλεφάρου και πάνω από τη σκιά της επιλογής σας ελάχιστη ποσότητα από ένα τελείως διάφανο λιπ γκλος. Απλώστε το απαλά με το δάχτυλό σας μέχρι να εφαρμοστεί ομοιόμορφα. Αυτό θα δώσει δροσερή και νεανική διάσταση στο look.
9. Αν έχετε μικρά μάτια χρησιμοποιήστε ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις και αποφύγετε τα σκουρόχρωμα περιγράμματα. Πατάξτε τον μύθο που θέλει όσες έχουν μπλε ή πράσινα μάτια να μην χρησιμοποιούν να αντίστοιχα χρώματα σκιών. Η ίδια απόχρωση κάνει focus στο φυσικό σας χρώμα.
10. Συνδυάστε έξυπνα τα χρώματα των σκιών που βρίσκονται στις μεγάλες παλέτες. Η φωτεινότερη αποτελεί την βασική σκιά που απλώνεται σε όλο το βλέφαρο, τα μεσαίας ένταση χρώματα στο εσωτερικό μέρος του βλεφάρου και η πιο έντονη στο εξωτερικό μισό και ενίοτε το περίγραμμα των ματιών.
Πηγή:myself.gr