Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

Μακιγιάζ όταν φοράμε γυαλιά

Σήμερα τα γυαλιά αποτελούν αντικείμενο μόδας και τα χρησιμοποιούν πολλές πανέμορφες γυναίκες.Όμως, αλλάζουν εντελώς οι κανόνες του μακιγιάζ των ματιών, γιατί λειτουργούν σαν μεγεθυντικοί φακοί, τονίζοντας όλες τις ατέλειες.

Πρόβλημα: Τα γυαλιά, και κυρίως τα πρεσβυωπικά, μεγεθύνουν τα μάτια και τις λεπτομέρειες του μακιγιάζ. Λύση: Μειώστε την ποσότητα του μακιγιάζ που βάζετε στα μάτια και προτιμήστε ουδέτερα(π.χ. μπεζ), παστέλ και γήινα χρώματα. Αντικαταστήστε το μαύρο μολύβι με καφέ ή γκρι eyeliner που γλυκαίνει το βλέμμα. Αποφύγετε τις «βαριές» βλεφαρίδες και προτιμήστε τις λεπτές και μακριές για να φαίνονται τα μάτια σας πιο φυσικά.
Πρόβλημα: Τα μυωπικά γυαλιά δείχνουν μικρότερα τα μάτια. Λύση: Προσθέστε eye liner στο πάνω βλέφαρο και αρκετή mascara για να δώσετε ένταση και βάθος στο βλέμμα. Τονίστε τα φρύδια σας στο χρώμα των μαλλιών σας.
Πρόβλημα: Τα γυαλιά υπογραμμίζουν τους κύκλους γύρω από τα μάτια. Λύση: Μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε consiler σε απόχρωση ενός τόνου πιο ανοιχτή από τη βάση σας .
Πρόβλημα: Τα γυαλιά κάνουν τα μάτια να φαίνονται πιο κοντά το ένα στο άλλο. Λύση: Στην εσωτερική γωνία του ματιού, τοποθετήστε μια αρκετά ανοιχτόχρωμη σκιά, για να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση ότι η απόσταση μεταξύ των ματιών είναι κανονική. Αποφύγετε τα smokey eyes και τις σκουρόχρωμες σκιές.
Πρόβλημα: Τα γυαλιά κάνουν την περιοχή των ματιών να μοιάζει επίπεδη, γιατί καταργούν οπτικά τη φυσική τους καμπυλότητα. Λύση: Βάλτε πολλές στρώσεις μαύρης μάσκαρα, για να ξαναδώσετε στα μάτια σας την αίσθηση βάθους που χάνεται εξαιτίας των γυαλιών.
Πρόβλημα: Τα γυαλιά κάνουν, μερικές φορές, το πρόσωπο να φαίνεται ασύμμετρο και μεγαλύτερο απ' όσο είναι. Λύση: Όταν φοράτε γυαλιά, μην ξεχνάτε να βάφετε τα χείλη σας με κραγιόν, ακόμα κι αν αυτό είναι το μοναδικό καλλυντικό που θα βάλετε. Το ζωηρό χρώμα στο στόμα θα ισορροπήσει τις αναλογίες του προσώπου.
Συμβουλές:
-Χρησιμοποιείστε διακριτικό μακιγιάζ όταν φοράτε γυαλιά με πολλά χρώματα ή έντονα σχέδια και έντονο μακιγιάζ όταν επιλέγετε ήσυχα, απλά γυαλιά.
-Αποφύγετε τις σκιές σε μορφή σκόνης που θα λερώσουν τους φακούς των γυαλιών σας και προτιμήστε σκιές σε μορφή κρέμας ή mousse που ιριδίζουν ελαφρά. Οι ματ σκιές δεν χαρίζουν λάμψη, ενώ τα γκλίτερ είναι υπερβολικά. Μετά από λίγη ώρα θα δείχνουν τα μάτια σας αφύσικα, βαριά και κουρασμένα.
-Βασικό βήμα για μια καλύτερη εμφάνιση της γυναίκας με γυαλιά είναι η επιλογή του σκελετού που ταιριάζει περισσότερο με το σχήμα του προσώπου της. Με όση τέχνη κι αν απλώσετε το μακιγιάζ, ο ακατάλληλος σκελετός θα παραμορφώσει το πρόσωπό σας, χαλώντας την ισορροπία του.