Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

Τάσεις στο νυφικό μακιγιάζ

Μεγάλη είναι η ποικιλία των τάσεων στο νυφικό μακιγιάζ: γήινα χρώματα, μπρονζέ και χρυσές αποχρώσεις, girly pink τόνοι, ρομαντικά pastels, smokey eyes, sixty's look, κόκκινα χείλη. Επιλέξτε το στυλ που ανταποκρίνεται στην προσωπικότητά σας αλλά και στο ύφος του νυφικού σας και αναδείξτε τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας με τον πιο μοντέρνο τρόπο!

Φυσικό look σε γήινες αποχρώσεις
Το φυσικό look αποτελεί σταθερή αξία στο νυφικό μακιγιάζ παραμένοντας εδώ και χρόνια πρώτο στις προτιμήσεις των make-up artists αλλά και των γυναικών. Επιπλέον, θεωρείται η πιο ασφαλής και κομψή επιλογή, αφού με τη χρήση χρωμάτων σε γήινες αποχρώσεις και απαλούς τόνους αναδεικνύονται με διακριτικότητα τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Αυτό το ανεπιτήδευτο αποτέλεσμα δημιουργεί την εντύπωση μιας άβαφης όψης από την οποία αναδύεται γλυκύτητα και φρεσκάδα. Το natural look είναι κατάλληλο για κάθε στυλ γάμου και ιδιαιτέρως για αυτούς που τελούνται τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες.

Μπρονζέ και χρυσό
Χαρίστε το άγγιγμα του Μίδα στο πρόσωπο σας επιλέγοντας για το νυφικό σας μακιγιάζ μπρονζέ και χρυσές αποχρώσεις. Χρησιμοποιείστε στα μάτια μια χρυσή σκιά ως βάση και τονίστε τις γωνίες τους με καφέ- χάλκινες σκιές. Δώστε λάμψη στα χείλη με ένα απαλό πορτοκαλί ή κοραλλί λιπ-γκλος με χρυσούς ιριδισμούς και τονίστε τα ζυγωματικά σας μ' ένα ρουζ σε τερακότα. Ολοκληρώστε το αποτέλεσμα περνώντας ελαφρά μ' ένα φαρδύ πινέλο μπρονζέ πούδρα στο μέτωπο, στη ράχη της μύτης και ψηλά στα μάγουλα. Τους καλοκαιρινούς μήνες αυτό το look είναι το ιδανικότερο για να αποκτήσετε ηλιοκαμένη όψη ή για να χαρίσετε λάμψη στην ήδη μαυρισμένη σας επιδερμίδα και να ολοκληρώσετε την εικόνα ενός νυφικού σε μπεζ ή χρυσές αποχρώσεις. Βεβαιωθείτε όμως ότι θα χρησιμοποιήσετε με φειδώ την μπρονζέ πούδρα ώστε να αποφύγετε τις υπερβολές.

Girly pink
Για ένα girly chic look οι make up artists προτείνουν διακριτικό μακιγιάζ με ροζ πινελιές. Δώστε πορσελάνινη όψη στο πρόσωπο σας με ένα φωτεινό make up σε ρευστή μορφή και σταθεροποιήστε το με διάφανη πούδρα. Επιλέξτε για τα μάτια μια σκιά σε κάποια από τις αποχρώσεις του ροζ που σας ταιριάζει καλύτερα και τονίστε τις βλεφαρίδες σας με αρκετή μάσκαρα. Προαιρετικά, χρησιμοποιείστε ένα γκρι ή καφέ μολύβι στο περίγραμμα του ματιού. Χαρίστε στο πρόσωπό σας νεανική δροσιά με άφθονο ρουζ στα μάγουλά και ένα juicy lip gloss στα χείλη σε χρώμα…ροζ! Όσες αποφασίσουν να φορέσουν ένα νυφικό με διάφανα και αέρινα υφάσματα σε ρομαντικό ή μπαλαρινέ στυλ δε θα μπορέσουν παρά να επιλέξουν αυτό το μακιγιάζ!

Pastels
Εκφράστε τη ρομαντική σας διάθεση επιλέγοντας μακιγιάζ σε παστέλ αποχρώσεις. Συνδυάστε λιλά, μωβ, και τυρκουάζ σκιές στα μάτια τοποθετώντας τες διαδοχικά από την πιο ανοιχτόχρωμη στην πιο έντονη. Ξεκινήστε με την λιλά σκιά απλώνοντάς την από την εσωτερική γωνία ως τη μέση περίπου του κινητού βλεφάρου. Στην εξωτερική γωνία του ματιού και στη βάση των κάτω βλεφαρίδων τοποθετείστε την τυρκουάζ σκιά και στην κόγχη του ματιού την μωβ. Προσπαθήστε να αναμίξετε τις σκιές σβήνοντας τα όρια του ενός χρώματος μέσα στα όρια του άλλου ώστε να επιτύχετε ένα ντεγκραντέ αποτέλεσμα. «Ανοίξτε» το βλέμμα, τοποθετώντας μια φωτεινή σκιά σε μπεζ-ροζ ακριβώς κάτω από την γραμμή του φρυδιού και περάστε τις βλεφαρίδες με μπλε μάσκαρα. Ολοκληρώστε το μακιγιάζ με ρουζ και λιπ γκλος σε ροδαλή απόχρωση.

Smokey eyes
Αν θέλετε να έχετε μυστηριώδες και σέξι βλέμμα την ημέρα του γάμου σας τότε το smokey look είναι η αδιαμφισβήτητη επιλογή σας. Τοποθετείστε μια σκιά σε έντονο χρώμα σε όλο το κινητό βλέφαρο και τη βάση των κάτω βλεφαρίδων, απλώστε την ως την εξωτερική γωνία του ματιού και σβήστε την σταδιακά ως το σημείο που βρίσκετε λίγο πιο πάνω από την κόγχη του ματιού. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία εφαρμόζοντας μαύρη σκιά δίνοντας περισσότερη έμφαση στην εξωτερική γωνία του ματιού και στη βάση των άνω και κάτω βλεφαρίδων. Για ακόμη πιο έντονο αποτέλεσμα, με μαύρο eye-liner, σχεδιάστε μια λεπτή γραμμή στο περίγραμμα του ματιού. Περάστε δύο – τρεις στρώσεις μάσκαρα στις βλεφαρίδες και μακιγιάρετε τα μάγουλα και τα χείλη σε διακριτικούς τόνους.

Sixty's
Στην περίπτωση που το νυφικό και το χτένισμά τα οποία έχετε επιλέξει παραπέμπουν στο lady like style των '60 ή απλώς σας αρέσει αυτό το look, τότε το eye liner θα έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο μακιγιάζ σας. Χρησιμοποιείστε μια ανοιχτόχρωμη σκιά στο κινητό βλέφαρο και με μία σκουρότερη τονίστε την εξωτερική γωνία των ματιών. Με μαύρο eye liner ξεκινήστε να σχεδιάζετε από την εσωτερική γωνία του άνω βλεφάρου μια λεπτή γραμμή ή οποία θα φαρδαίνει σταδιακά και θα ακολουθεί ανοδική φορά καθώς θα προχωράτε στην εξωτερική γωνία. Στα χείλη μπορείτε να τοποθετήσετε lip gloss είτε σε απαλού τόνους είτε σε πιο ζωηρά χρώματα.

Κόκκινα χείλη
Δηλώστε το πάθος σας για τη ζωή και τον έρωτα με φλογερά κόκκινα χείλη. Μακιγιάρετε διακριτικά τα μάτια και τα μάγουλα σε φυσικές αποχρώσεις ώστε το κέντρο της προσοχής στο μακιγιάζ να είναι τα χείλη σας. Σχεδιάστε το περίγραμμά τους με μολύβι στον ίδιο τόνο με αυτόν του κραγιόν ή ελαφρώς σκουρότερο. Απλώστε το κραγιόν με ένα λεπτό πινέλο κάνοντας μικρές και σταθερές κινήσεις ώστε να μην ξεφύγετε από το περίγραμμα. Αν έχετε πολύ σαρκώδη ή πολύ λεπτά χείλη, θα ήταν καλύτερο να αποφύγετε το έντονο μακιγιάζ τους. Το κόκκινο χρώμα θα τα κάνει να φαίνονται στη μία περίπτωση ακόμη μεγαλύτερα και στην άλλη σχεδόν ανύπαρκτα.


Πηγή:otenet.gr