Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009

Ρουζ: Τα μαγικά του μυστικά...!


Φωτίζει το πρόσωπο, ανορθώνει τα ζυγωματικά, δημιουργεί γωνίες, με άλλα λόγια κάνει θαύματα! Αρκεί, βέβαια, να το εφαρμόσετε όπως πρέπει και να επιλέξετε την απόχρωση που ταιριάζει καλύτερα στα χρώματά σας, πράγμα που απαιτεί γνώση και τεχνική.
Διαλέξτε τη σωστή απόχρωση
– Αν το δέρμα σας είναι υπερβολικά χλωμό, προτιμήστε τις απαλές παστέλ αποχρώσεις χωρίς ίχνος καφέ.
– Αν έχετε ανοιχτόχρωμη και λευκή επιδερμίδα, επιλέξτε απαλά ροζέ.
– Αν το δέρμα σας είναι λευκό προς κίτρινο, δοκιμάστε τριανταφυλλί αποχρώσεις και αποφύγετε τα ροδακινί και τα μπρονζέ.
– Αν έχετε σκουρόχρωμη επιδερμίδα, υιοθετήστε βαθιά και πλούσια χρώματα, όπως είναι το απαλό δαμασκηνί και η τερακότα.
Τα κυριότερα είδη
– Κρεμώδες - Δίνει το πιο φυσικό και δροσερό αποτέλεσμα, αρκεί να μην έχετε λιπαρό δέρμα και να διαθέτετε μια κάποια επιδεξιότητα στην τεχνική της εφαρμογής.
– Πουδρέ - Είναι το πιο εύκολο στη χρήση και δεν απαιτεί ιδιαίτερη επιδεξιότητα. Να το προτιμήσετε αν τυχόν η επιδερμίδα σας εμφανίζει ατέλειες: χαρίζει καλύτερο αποτέλεσμα.
– Σε υφή ζελ - Κυκλοφορεί συνήθως σε συσκευασία σωληναρίου. Είναι η ιδανική επιλογή για το λιπαρό δέρμα. Απλώστε το με γρήγορες, κοφτές κινήσεις.
Μην το παρακάνετε στην ποσότητα...
Κι εδώ ισχύει ο γνωστός κανόνας, ότι, δηλαδή, δεν πρέπει να υπερβάλλετε. Αν τυχόν χρειάζεται κι άλλο προϊόν, μπορείτε να το προσθέσετε στη συνέχεια. Σε περίπτωση, πάντως, που διαπράξετε το... μοιραίο λάθος και «παραφορτώσετε» τα ζυγωματικά σας με ρουζ, διορθώστε την κατάσταση περνώντας από πάνω λίγο φον ντε τεν ή πούδρα. Για ν' αποφύγετε την υπερβολή, καλό είναι να τινάζετε το πινέλο πριν από την εφαρμογή, ώστε ν' απομακρύνεται η περιττή ποσότητα.
Η τέλεια απόχρωση...
– ...είναι αυτή που θα κάνει το πρόσωπό σας να φαίνεται ελαφρά αναψοκοκκινισμένο. Το ιδανικό αυτό χρώμα θα το αναζητήσετε στα ρουζ που περιέχουν στη σύνθεσή τους σομόν ή αποτελούν συνδυασμό του ανοιχτού ροζ και του σομόν.
– Όταν κάνετε βραδινό μακιγιάζ, επιτρέπεται να «φορέσετε» κάπως πιο έντονο και σκουρόχρωμο ρουζ.
Ρουζ σε στρογγυλό πρόσωπο
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το πλάτος και το μήκος του προσώπου είναι περίπου το ίδιο. Αυτό, με άλλα λόγια, σημαίνει πως η απόσταση α) από το πιγούνι μέχρι το μέτωπο και β) από το ένα μάγουλο μέχρι το άλλο είναι σχεδόν ίδια. Απαιτείται, λοιπόν, να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση της επιμήκυνσης. Οπότε:
– Φαντάζεστε ότι υπάρχει μια γραμμή που ξεκινάει από το εξωτερικό άκρο της ίριδας και επεκτείνεται προς τα ζυγωματικά.
– Τοποθετείτε το ρουζ απευθείας πάνω στα ζυγωματικά, δημιουργώντας μια γραμμή που περνάει δίπλα από το μάτι και συνεχίζεται ανοδικά προς την κορυφή του κροτάφου.
Ρουζ σε μακρόστενο πρόσωπο
Το ζητούμενο είναι εδώ να δώσετε την εντύπωση μεγαλύτερου πλάτους, έτσι ώστε να εξισορροπήσετε κάπως τις αναλογίες του προσώπου. Για να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση του πλάτους:
– Χαμογελάστε, κοιτάξτε ίσια μπροστά και απλώστε το ρουζ με κίνηση οριζόντια, αρχίζοντας από το κέντρο του ζυγωματικού και συνεχίζοντας προς τα πίσω, με κατεύθυνση προς το κέντρο του αφτιού.
Πηγή:eportal.gr