Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

Μολύβι ματιών, ένας καθημερινός σύμμαχος

Θα έχετε σίγουρα παρατηρήσει πόσο αλλάζει η όψη ενός προσώπου μόλις προστεθεί χρώμα και δοθεί όμορφο σχήμα στα μάτια, το πιο εκφραστικό όργανο ενός ανθρώπου. Ένοχος, γι αυτή τη μεταμόρφωση είναι το μολύβι ματιών, που θα βρείτε σε πολλά χρώματα, άλλοτε πιο σκληρό, άλλες φορές πιο μαλακό ή ακόμη και με φυσική σύνθεση από βότανα και πλούσιο σε βιταμίνες. Οι φόρμουλες αλλάζουν για να διορθώσουν ατέλειες σε προϊόντα που ήδη κυκλοφορούν, ενώ παράλληλα δημιουργούνται νέες για να υπερκαλύψουν τις σύγχρονες και συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες της σύγχρονης γυναίκας.
Προτιμήστε μολύβια με φυσική σύνθεση, που δεν θα ερεθίσουν τα μάτια σας, ακόμη και αν τα χρησιμοποιείτε και στο εσωτερικό τους. Η σύνθεσή τους πλούσια σε βιταμίνες και φυτικά έλαια, θα ενυδατώνουν την περιοχή των ματιών, που είναι πολύ ευαίσθητη και παρουσιάζει συχνά και πολύ νωρίς ρυτίδες, ενώ η εφαρμογή είναι τέλεια και η διάρκειά τους μεγάλη ακόμη και σε δύσκολες καιρικές ή περιβαλλοντικές συνθήκες.
Όσα προϊόντα δεν περιέχουν χημικά συστατικά και αυτά έχουν αντικατασταθεί με φυτικής προέλευσης στοιχεία, είναι φιλικά και συμβατά με την επιδερμίδα. Ένα μολύβι ματιών λοιπόν τέτοιας σύνθεσης είναι κατάλληλο για την περιοχή των ματιών. Σημαντικό ρόλο παίζει επίσης το ξύλο από το οποίο κατασκευάζεται ένα μολύβι, διότι από αυτό προκύπτει αν θα είναι μαλακό ή σκληρό, καθώς και το πάχος του, που έχει άμεση σχέση με τη σωστή και εύκολη εφαρμογή.
Για το περίγραμμα των ματιών λοιπόν, επιλέξτε ένα μολύβι φυτικής προέλευσης, με βιταμίνες και έλαια που θα αναζωογονήσουν την περιοχή και θα χαρίσουν σταθερότητα στο χρώμα και λάμψη στο βλέμμα σας. Υπάρχουν και αδιάβροχα μολύβια που υπόσχονται μεγαλύτερη διάρκεια και σταθερό αποτέλεσμα.
Αν σας αρέσει να μακιγιάρετε και το εσωτερικό των ματιών σας, τότε προτιμήστε ένα μαλακό μολύβι κατάλληλο για να εφαρμοστεί και εσωτερικά και πλούσιο σε βιταμίνη Ε για να μαλακώσει και να προστατέψει την περιοχή. Ένα μαλακό μολύβι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για να αποκτήσετε smoky eyes αποτέλεσμα, σε μια βραδινή σας έξοδο.
Να προσέχετε τα προϊόντα που αγοράζετε και ειδικά τα μολύβια που έρχονται σε επαφή με την ευαίσθητη περιοχή των ματιών, να είναι δερματολογικά, οφθαλμολογικά ελεγμένα και υποαλλερικά για να μην δημιουργηθούν ερεθισμοί και μολύνσεις.
Πάντα να προσέχετε τις ημερομηνίες λήξης, να μην αποθηκεύετε τα μολύβια σε χώρους με υψηλές θερμοκρασίες και να τα ανανεώνετε συχνά. Ποτέ να μη χρησιμοποιείτε το μολύβι της φίλη σας ή της αδερφής σας και να μη δανείζετε το δικό σας για λόγους υγιεινής.
Με άλλα λόγια... φυλάξτε τα μολύβια σας σαν τα μάτια σας!

Πηγή: teleiosgamos.gr