Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

Πώς θα μοιάσετε στα φωτομοντέλα

Το όνειρο πολλών γυναικών είναι να γίνουν μανεκέν. Για τις περισσότερες κοπέλες το όνειρο εγκαταλείπεται όταν καταλάβουν ότι δεν έχουν το κατάλληλο ύψος ή βάρος ή ότι δεν είναι αρκετά φωτογενείς. Ίσως πιστεύετε ότι η ζωή του φωτομοντέλου είναι γεμάτη πολυτέλεια, ατελειώτα party, χαμόγελα κι ωραία ρούχα. Οπωσδήποτε το μοντέλο ζει σε μια ατμόσφαιρα ομορφιάς και λάμψης. Όμως το βασικό μυστικό της καθημερινής ζωής του είναι η πειθαρχία και η σκληρή δουλειά. Αν θέλετε να τους μοιάσετε και να έχετε την τέλεια εμφάνισή τους, συμπεριλάβετε στον τρόπο ζωής σας τα παρακάτω μυστικά!

-Μην ξεχνάτε ποτέ τις απαιτήσεις της ομορφιάς σας. Όσο διαβάζετε ή βλέπετε TV απλώστε μια μάσκα προσώπου.
-Δώστε γοητεία στο ελάττωμά σας! Τα περισσότερα μοντέλα δεν έχουν τέλεια χαρακτηριστικά, όμως αυτό δεν τις εμποδίζει να γεμόζουν με τις φωτογραφίες τους τις σελίδες του Vogue! Κι αυτό γιατί έχουν την αίσθηση του στυλ που τους επιτρέπει να επιβάλλουν ένα ψεγάδι τους σαν στοιχείο της προσωπικότητάς τους.
-Ποτέ μη λείπει από την τσάντα σας ένα μικρό νεσεσέρ που θα προσφέρει τις" πρώτες βοήθειες" στην ομορφιά σας! Με τον τρόπο αυτό θα έχετε πάντα τη δυνατότητα να περιποιήστε το πρόσωπό σας ώστε να εμφανίζεστε πάντα αψεγάδιαστη.
-Αναζητήστε ευκαιρίες στα προϊόντα ομορφιάς. Τα καλλυντικά αποτελούνται από είδη που πωλούνται στα φαρμακεία.π.χ. με βαζελίνη μπορείτε να λιπάνετε την περιοχή κάτω από τα μάτια.
-Μια συνταγή για όμορφα μαλλιά. Το λάδι ελιάς είναι τέλειο καλλυντικό για γυαλιστερά μαλλιά. Λάδι ελιάς με κρόκο αυγού είναι μια τέλεια κρέμα πρωτεϊνών.
-Μάθετε να παρουσιάζεστε διαφορετική. Δεν πρέπει να έχετε την ίδια εμφάνιση όταν πηγαίνετε στη δουλειά σας και όταν πηγαίνετε σε μια θεατρική παράσταση. Πρέπει να προσαρμόζετε το μακιγιάζ σας ανάλογα με την περίσταση.
-Μερικές φορές η ομορφιά θέλει πραγματικό κόπο. Τα φωτομοντέλα γυμνάζονται καθημερινά και ακολουθούν δίαιτα με μεγάλη πειθαρχία. Αν δε σας αρέσει η γυμναστική, μπορείτε να χορεύετε. Ανοίξτε το ραδιόφωνο και ξεδώστε!
-Ο καλύτερος φίλος της ομορφιάς είναι το νερό. Τα μοντέλα πάντα κουβαλάνε μεταλλικό νερο στις τσάντες τους. Ψεκάζοντάς το, ζωηρεύουν μια πεσμένη περμανάντ ή σταθεροποιούν το μακιγιάζ τους αν ο καιρός είναι πολύ ζεστός.
-Εκτιμάτε την ομορφιά σας. Μάθετε να αγαπάτε τα πιο όμορφα χαρακτηριστικά σας και μη νιώθετε άσχημα για κάποιο σημείο στο πρόσωπό σας ή στο σώμα σας που δεν σας ικανοποιεί. Η ομορφιά αρχίζει από μέσα, από τη διάθεση.
-Αφήστε το πρόσωπό σας να ανασάνει. Κάντε μαι 24ωρη ανάπαυση χωρίς μακιγιάζ , βάζοντας άφθονη υδατική κρέμα στο πρόσωπό σας.
-Αγοράστε ένα καλό καθρέφτη για το μακιγιάζ. Μη χρησιμοποιείτε μεγεθυντικό φακό όταν μακιγιάρεστε, γιατί παραμορφώνει το πρόσωπο και δεν έχετε πραγματική εικόνα των αναλογιών των χαρακτηριστικών σας.
-Κάνετε χρήση αλλά ποτέ κατάχρηση του ήλιου. Όταν βρίσκεστε έξω στον ήλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε οπωσδήποτε μια αντηλιακή κρέμα με υψηλή προστασία.
-Είσαστε αυτό που τρώτε. Τα περισσότερα φωτομοντέλα τρέφονται με απλές τροφές, βραστές που συνοδεύονται από φρέσκα λαχανικά και πίνουν μόνο μεταλλικό νερό. Ξεχάστε τις τηγανητές πατάτες και τα κεφτεδάκια...!
-Προσοχή στις βαφές μαλλιών. Οι βαφές στο σπίτι είναι "απαγορευμένες" για τα φωτομοντέλα. Αποφύγετέ τες και εσείς και αναθέστε το βάψιμο των μαλλιών σας στα χέρια των επαγγελματιών.
-Να πειραματίζεστε με τα καλλυντικά σας. π.χ. για να θαμπώσετε ένα πολύ φωτεινό χρώμα κραγιόν, περάστε μια πιο σκούρα κρέμα βάσης στα χείλη και μετά βάψτε τα με το κραγιόν σας.

Αυτά είναι μερικά από τα τεχνάσματα και τις συνήθειες που χρησιμοποιούν οι κοπέλες που είναι επαγγελματίες φωτομοντέλα. Ενώ είναι πολύ δραστήριες, διαθέτουν χρόνο για την φροντίδα του προσώπου και του κορμιού τους και αυτό είναι που τους δίνει εκείνη την ομορφιά που κάνει όλα τα μάτια να στρέφονται πάνω τους.

Πηγή:Jerome Alexander