Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

Μακιγιάζ χειμώνας 2009-2010

Ο πυρετός του χρυσού!

-Φανταστείτε το πρόσωπό σας σαν ένα φωτεινό καμβά πάνω στον οποίο θα απλώσετε το χρώμα. Για να το πετύχετε, επιλέξτε ένα φον ντε τεν σε απόχρωση ένα τόνο πιο ανοιχτή από τη φυσική απόχρωση της επιδερμίδας σας.
-Το φετινό σοφιστικέ μακιγιάζ απαιτεί ακρίβεια στην εφαρμογή ,κατι που δεν μπορείτε να το πετύχετε πάντα χρησιμοποιώνταςτα δάχτυλά σας. Εμπιστευτείτε τα πινέλα του μακιγιάζ όχι μόνο για την πούδρα ή το ρουζ αλλά και για το foundation ή το κραγιόν.Θα διαπιστώσετε ότι το αποτέλεσμα είναι τελείως διαφορετικό.
-Χρησιμοποιήστε τις ιριζέ,χρυσαφένιες πούδρες σαν high lighter, όχι σε όλο το πρόσωπο αλλά στα σημεία του προσώπου που πέφτει πρώτα το φως, στο μέτωπο, στα ζυγωματικά, στη ράχη της μύτης και στο πηγούνι.
-Οι χρυσαφί , όπως και όλες οι σκιές με μεταλλικό τελείωμα, απαιτούν ελαφρύ χέρι, ιδίως αν θελήσετε να τις φορέσετε το πρωί. Αντίθετα το βράδυ , απλώστε τες με νωπό πινελάκι καθώς η τάση φέτος θέλει τις σκιές να έχουν υφή wet.
-Αν θέλετε να συνδυάσετε δύο αποχρώσεις, εφαρμόστε την ανοιχτή απόχρωση στην εσωτερική γωνία του ματιού και σβήστε την προς τα έξω.Συνεχίστε με την πιο σκούρα απόχρωση στην εξωτερική γωνία και προχωρήστε σβήνοντάς την προς τα μέσα. Ιδανικά οι δύο σκιές θα πρέπει να σβήνουν η μία μέσα στην άλλη, να μη φαίνεται πού αρχίζει το ένα χρώμα και πού το άλλο.
-Για ένα αληθινά glamorous βραδινό look απλώστε τη χρυσή σκιά σαν βάση σε όλο το κινητό μέρος του βλεφάρου και στη συνέχεια προσθέστε βάθος και ένταση με μια σκουρότερη απόχρωση (π.χ.μπρονζέ). Σχεδιάστε, τέλος, σύρριζα στις βλεφαρίδες μια λεπτή μαύρη ή μπλε ίντιγκο γραμμή eye-liner.
-Αν επιλέξετε τη λάμψη για το πρόσωπο και τα μάτια, προτιμήστε ένα κραγιόν με ματ υφή. Απλώστε το χρώμα μόνο στο κέντρο των χειλιών και στη συνέχεια σβήστε το προς τις άκρες με τα δαχτυλά σας. Το εφέ των "δαγκωμένων" χειλιών είναι φέτος tres a la mode!
Πηγή:Aaron de Mey-Lancome